INTERSECTORAL PRIORITIES OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF THE AGRO-FOOD COMPLEX

  • O.V. Ermolova Institute of Agrarian Problems - Subdivision of the Federal State Budgetary Research Institution Saratov Federal Scientific Center of the Russian Academy of Sciences
Keywords: priorities, agri-food complex, food chains, intersectoral interactions, competitive stability, balance

Abstract

The limitations of the sustainable development of industries and enterprises of the agro-food complex of Russia in the context of new challenges and restrictions are revealed. The directions of ensuring the sustainable growth of the complex are determined and its intersectoral priorities are substantiated.

Author Biography

O.V. Ermolova, Institute of Agrarian Problems - Subdivision of the Federal State Budgetary Research Institution Saratov Federal Scientific Center of the Russian Academy of Sciences

doctor of economic sciences

References

Дорофеева Л.И., Ермолова О.В., Кирсанов В.В. Приоритеты и механизмы управления межотраслевой структурой агропродовольственного комплекса // Известия Саратовского университета. Новая серия. Серия: Экономика. Управление. Право. 2020. Т. 20. № 4. С. 429-438.

Портер Е. Майкл П60 Конкурентная стратегия: Методика анализа отраслей и конкурентов /Майкл Е. Портер; Пер. с англ. — М.: Альпина Бизнес Букс, 2005.

Остапенко Т.В. Тенденции развития межотраслевых связей в АПК в условиях кризиса //Экономические науки. 2021 № 198. С. 83-88.

Цены в России. 2018. Федеральная служба государственной статистики. М., 2018. -С.69-70.

Цены в России. 2022: Стат. сб./ Росстат - M., 2022. - C.87-88.

Published
2022-12-19
Section
STRATEGIC MANAGEMENT OF THE DEVELOPMENT OF THE AGRO-FOOD COMPLEX