TENDENCIES OF CHANGES IN FINANCIAL STABILITY OF ENTERPRISES OF AGRI-FOOD COMPLEX

  • O.V. Ermolova IAgP RAS
Keywords: financial stability, profitability, industry, enterprise, competition, regulation, investment

Abstract

The analysis of the level and dynamics of financial stability of large, medium and small enterprises of the agri-food complex in conditions of uncertainty and global risks is carried out. The factors restraining its growth are shown. The tendencies of changes in the system of profitability indicators characterizing various aspects of the financial activities of enterprises have been substantiated.

Author Biography

O.V. Ermolova, IAgP RAS

doctor of economic sciences

References

Бухгалтерская отчетность организаций (БД БОО): база данных Росстата на основе сводных итогов по организациям. Федеральная служба государственной статистики. ФГУП ГМЦ Росстата, 2020. – URL: gmcgks.ru

Батьковский М.А., Булава И.В., Мингалиев К.Н. Совершенствование управления финансовой устойчивостью предприятия в современных условиях с целью снижения рисков его деятельности // РИСК: Ресурсы, информация, снабжение, конкуренция. – 2019. – № 3. – С. 50–52.

Усачёв Г.Г. Финансовая устойчивость организации и критерии структуры пассивов // Экономический анализ: теория и практика. – 2019. – №17. – С. 62–70.

Цены в России. 2020: Стат. сб. / Росстат. – М., 2020 – 147 с.

Published
2020-11-27
Section
STRATEGIC MANAGEMENT OF THE DEVELOPMENT OF THE AGRO-FOOD COMPLEX

Most read articles by the same author(s)